Erbjuder djurfångstutrustning, djurkontrollvapen och djurräddningsprodukter för säker infångning och immobilisering av både tama och vilda djur.

Nätskjutvapnet Super Talon är den ultimata mänskliga metoden för all djurfångst, inklusive fångst av fåglar, hundar, katter och andra sällskapsdjur och vilda djur. Detta skjutnät kan så gott som plocka fåglarna i luften och används allmänt vid djurräddningsoperationer.

Viltbiologer runt hela världen använder nätskjutaren Super Talon Ultra för djurlivsstudier, räddning och infångning av vilda djur samt fågelstudier, etiketterings- och frisläppningsprogram, räddning av skadade djur och vektorkontroll.
Genom att man använder nätskjutaren Super Talon Ultra kan potentiellt rabiata djur, inklusive vilda hundar och katter, kontrolleras och enkelt fångas in och isoleras från teknikern på ett par sekunder. Nätskjutaren Super Talon Ultra skjuter ut ett nät på 7,5 kvadratmeter med en hastighet på över 6,7 meter i sekunden och är i dag det mest populära systemet bland experter runt om i världen.

Djurfångstapparaten Talon används vid räddning av sällskapsdjur och fåglar. Den är miljövänlig och kan användas även för att fånga in och studera hotade arter och rädda havsfåglar, vilket exempelvis skedde vid oljeutsläppet i Mexikanska golfen. Den fångar enkelt in alla typer av husdjur, inklusive skadade djur och vilda fåglar, utan att skada dem.

Super Talon Ultra-systemet används av USA:s jordbruksdepartement, USA:s fisk- och viltlivsmyndighet (United States Fish and Wildlife Service) samt akademiska och kommersiella viltbiologer i hela världen och är utformad som en mänsklig och effektiv kontrollmetod för alla typer av infångst av fåglar och djur.

Detta unika utrustningssystem för djurkontroll används även vid djurparker, livsmedelsfabriker, områden som används för livsmedelsförvaring, köpcentra, flygplatser och hundratals andra platser där vilsekomna djur måste studeras eller fångas in utan att skadas.

Skjutnätssystemet Super Talon Ultra används i över 30 länder och av mer än 450 organisationer från Saharaöknen till Antarktis iskalla klimat.

Nätskjutaren Super Talon är enkel att använda, så även den mest oerfarna användare kan omedelbart utföra infångningar. Än viktigare är att apparaten undanröjer behovet av farliga och tidsödande bedövningsgevär, som i princip kan riskera att döda eller skada djuret.

Nätskjutaren Talon är lätt i vikt (1 kilo) med en kompakt storlek på 29,2 cm, vilket gör den till en idealisk apparat för djurinfångning.

When entering the site expect all content in English. Additionally all correspondences must be established in English.

Click here to enter!

  • Featured Hjälper till på kusten vid Mexikanska golfen

    När utmaningen krävde en snabb och pålitlig metod för att fånga in stressade och skadade havsfåglar, valde de biologer som arbetade i golfen djurfångstsystemet Talon. Läs mer

  • Featured Se hur Talon används!

    Se våra demonstrationsvideor av Super Talon när apparaten används för att fånga in alla typer av djur, inklusive fåglar, hundar, vildsvin och till och med en Tyrannosaurus Rex! Se den nu!